085-4865262 (dagelijks 8.00u - 22.00u)

schadevergoeding eisen na vrijspraak of sepot

Na vrijspraak of sepot van uw strafzaak kunt u schadevergoeding eisen. U hebt onder meer recht op vergoeding van het evt. voorarrest, tijdsverzuim, reiskosten, en kosten van rechtsbijstand. Het eisen van schadevergoeding verloopt via een speciaal daarvoor bestemde verzoekschriftprocedure. In dit artikel leggen wij uit hoe u schadevergoeding kunt eisen.Bevoegd gerecht

Voor het eisen van schadevergoeding dient u een verzoekschrift te sturen naar het gerecht dat het laatste uw strafzaak heeft behandeld. Heeft het gerechtshof tot vrijspraak geoordeeld, dan dient u het verzoekschrift daar in te dienen. Was het de rechtbank die u heeft vrijgesproken, dan moet u het verzoekschrift indienen bij de rechtbank. 
Is de zaak geseponeerd, dan moet u het verzoekschrift indienen bij de rechtbank waar de zaak zou dienen. Dat is de rechtbank binnen het arrondissement waar u als verdachte bent gehoord en waar het onderzoek is verricht.

Eisen schadevergoeding via verzoekschrift

In het verzoekschrift dient u uw vordering weer te geven, en te onderbouwen, waar mogelijk ook met bewijsstukken. Elders op deze website kunt u lezen voor welke schadeposten u schadevergoeding kunt eisen, en welke bewijsstukken u dient mee te sturen ter onderbouwing van de eis tot schadevergoeding.

Aanmelden zaak

U kunt zelf schadevergoeding eisen, maar u kunt er ook voor kiezen om uw zaak bij ons aan te melden. Wij kunnen ook voor u schadevergoeding eisen. Dit kunnen wij geheel kosteloos voor u doen, nu wij een vergoeding voor onze werkzaamheden ontvangen van de Staat. Daarom loont het al voor u om vanaf € 1,00 een verzoek door ons te laten indienen.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Schadevergoeding